Despre dezvoltare durabila si Romania (part 3)

Pilonul 3 – economic

Discutia despre beneficiul economic este aparent mult mai clara.

Gabriel Resources – partea buna – se pompeaza o multime de bani in zona ce va antrena dezvoltarea intregii regiuni. Va trai nu numai Rosia Montana ci si Abrudul, Campeni etc. Cu un venit mai mare catre autoritatile locale, dar si prin parteneriate public – privat poate creste mult calitatea vietii in intreaga regiune. – partea rea – dupa incetarea exploatarii potentialul zonei va fi extrem de scazut pentru alte dezvoltari. Parerea mea este ca dupa incetarea exploatarii va muri definitiv o zona care astazi are potential. Potentialul de dezvoltare turistica va fi saracit de distrugerea Rosiei Montane si de noii munti de steril adaugati peste cei vechi. Singura optiune ar fi deschiderea unui platou pentru filmarea de filme SF.

Anti Gabriel Resources – partea buna – proiectul de dezvoltare turistica a zonei este unul care aduce beneficii pe un termen foarte lung, aducand contributii continue la bugetele locale si deasemenea prin parteneriate public privat se poate dezvolta Rosia Montana destul de mult. – partea rea – banii care intra si ies prin astfel de activitati sunt destul de mici in comparatie cu concurentul Gabriel Resources, investitiile vor fi ingreunate in permanenta de lipsa banilor si va dura destul de mult timp pana se va putea pune pe roate dpdv al numarului de vizitatori zona turistica Rosia Montana. Deasemenea, interventiile avand un caracter local (se presupune initierea unui turism responsabil, ecologic – care nu e la o scara foarte mare) anumite localitati isi vor pierde orice urma de importanta si sansa la prosperitate.

Advertisements

2 thoughts on “Despre dezvoltare durabila si Romania (part 3)

  1. Exista un proiect de dezvoltare turistica a zonei ? Adica un document coerent, cu propuneri clare, investitori, etc ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s