Despre produsul de arhitectura si copie – preambul la un articol fara sens

Se poate vorbi in acest caz despre copie si original? Daca se poate vorbi are vreun sens din moment ce avem doua obiecte deja construite, iar proiectantii sunt dintre superstarurile arhitecturii?

Discutia despre copie si original este una care naste dispute aprinse. Ca produsul de arhitectura se copiaza este un lucru evident, dar trebuie el condamnat definitiv? Daca se copiaza o idee buna, si se reinterpreteaza e gresit si condamnabil? Oare copiatul unei idei nu confirma valoarea produsului initial, ca valoare deasupra obiectului, valoare pura?

Vom reveni cu amanunte

Advertisements

One thought on “Despre produsul de arhitectura si copie – preambul la un articol fara sens

  1. Cum era aia cu "plagiatul e cea forma supremǎ de flatare"? Oricum, e greu sa furi ceva bun daca nu intelegi dspre ce e vorba. Si oricum, hai sa fim seriosi, tot ce inseamnǎ arta este "furat meserie" de la cei mai bǎtrâni şi adǎugat un strop de originalitate. Everything's a copy of a copy of a copy.BTW.Mi-a plǎcut saitul de la turnul Agbar, dar oricum încerci sǎ vinzi un turn de genul acesta, nu coloanele de piatrǎ sau jetul de apǎ îţi sare în minte. Oricum Freud would be so proud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s