Despre fotografie si participare

Opera de arta este de cele mai multe ori subiectul unui mesaj unidirectional de la artist catre receptor. Eventualele deturnari ale sensului se petrec mai tarziu sau in timp. Dar cum ar fi ca opera de arta sa se nasca din dialog si negociere intre receptor si artist? Ar depasi fara indoiala ideea de estetica relationala (asa cum o vedea Nicolas Bourriaud), care pana la urma ia nastere din contextul relatiilor sociale existente intr-un loc, fiind mai degraba o perspectiva macro. Cand negocierea este directa, interactiunea este micro, rezultatul e mai apropiat de ambii. Ei bine, acest lucru il fac cei care au pus bazele proiectului in.Dia. Ne ofera sansa unica de a negocia produsul artistic direct cu artistii. Ne ofera sansa sa obtinem fotografii de arta care sa fie apropriabile imediat, caci se nasc si din inspiratia noastra, a fiecarui individ.

http://indiapixel.blog.com/

 

200 de idei pentru in.Dia

 

Doua luni. Doi fotografi. Doua mii de experiente.

Unde? Hampi, sudul Indiei

Cand? 20 decembrie 2010-20februarie 2011

De ce? Pentru ca vrem sa va aratam India asa cum nu ati mai vazut-o: in culori sau in alb-negru, in noapte sau in zi, intre ruine sau in aglomeratie, in zeci de povesti diferite.

Haideti cu noi in In.Dia, in bazarul imaginilor pe care le vom crea. Vindem fotografii personalizate cu 10 euro, le expunem la intoarcere si va dam ca amintire imaginea printata din cadrul expozitiei.

Fie ca ne spuneti  ce ati vrea sa surprindem in imaginea voastra sau ne lasati pe noi sa va alegem momentul fotografic, fiecare dintre voi va primi o dovada a trecerii noastre prin Hampi. Avem nevoie de 200 de idei pentru ca in.Dia sa prinda viata!

Fiti partasi ai proiectului nostru si va vom returna fragmente in.Dia.

Avem nevoie de 200 de idei pentru ca in.Dia sa prinda viata!

————————————————————————————

Fotograf: Cristina Voinea www.crisvoinea.ro

Fotograf: Andrei Mosloc www.mosloc.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s